Премини към основното съдържание

Съвети, които трябва да знаеш
Как да се грижиш за дрехите си

Съвети, които трябва да знае�ш Как да се грижиш за дрехите си
Как да се грижиш за дрехите си165

Грижата за дрехите ти никога не е била по-важна- за теб, за дрехите ти и за планетата. Ето някои практични съвети и трикове, които ще удължат живота на дрехите ти и ще им помогне да изглеждат като нови за по-дълго.

Суши дрехите си на въздух

Избери да простреш дрехи си- така те ще запазят своите цвят, форма и еластичност. Освен това е по-добре за планетата и за твоята сметка за ток.

Избери правилната температура за пране

Заложи на по-ниски температури като 20 или 30 градуса. Така ще защитиш дрехите си от избледняване или свиване. Също така е по-добре за планетата и джоба ти.

Съвети, които трябва да знаеш Как да се грижиш за дрехите си

Използвай нежен препарат

Избери перилен препарат, който е обозначен като деликатен или нежен; това ще направи услуга на теб и бельото ти. Тези препарати обикновено не съдържат агресивни химикали като белина, фосфати или ензими, които могат да повредят и разрушат определени тъкани, но въпреки това изпират.

Съвети, които трябва да знаеш Как да се грижиш за дрехите си

Важни са малките стъпки

Пери дрехите си с лицето навътре и премахни петна като изпереш на ръка с гъба и специален препарат против петна. За изцяло натурален препарат против миризми заложи на белия оцет- сложи половин чаша бял оцет в пералнята по време на изплакване. За да помогнеш на любимия ти пуловер да изглежда винаги като нов използвай уред за премахване на мъхчета или гребен. Лесно е да се грижиш за дрехите си и да им помогнеш да изглеждат като нови за по-дълго. Тези малки природосъобразни стъпки могат да те отведат далеч!

Съвети, които трябва да знаеш Как да се грижиш за дрехите си